Skærmbriller sikrer bedre arbejdsmiljø

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Et af vores vigtigste arbejdsredskaber er øjnene. Det siger sig selv, at uden dem vil rigtig meget arbejde blive svært at udføre. Derfor kan det måske undre, at der ikke er mere fokus på at passe på øjnene. Det drejer sig især om den slags arbejde, der foregår bag en skærm. Hvilket mere og mere arbejde gør. 

Man kan nemlig risikere, at øjnene overbelastes af for mange timer bag skærmen. Det kan igen resultere i spændinger i ryggen, nakken og skuldrene. 

Symptomerne på overbelastning af øjnene

Hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer, har du måske brug for skærmbriller. Får du fx hovedpine af at sidde ved en computerskærm? Eller har du svært ved at fokusere, når du sidder ved skærmen? Bliver dine øjne irriterede, bliver tørre eller løber i vand, når du har siddet ved skærmen? Hvis disse symptomer optræder samtidig med omtalte spændinger, så kan skærmbriller være det, du har brug for.

Hvem har brug for skærmbriller?

Når du har rundet de 40 år, så kan øjnene have sværere ved at stille skarpt på ting, der er tætte på. Det er grunden til, at mange har brug for læsebriller. Men i forhold til at arbejde ved en skærm er læsebriller ikke den bedste løsning. Skærmen står som regel længere væk, end når du læser en bog, avis eller ser på smartphonen. Dermed kommer man alligevel til at anstrenge sig, for at læse det, der står på skærmen.

Hvad kan skærmbriller, som andre briller ikke kan?

Skærmbriller er specielt lavet til arbejde ved en skærm. Det betyder, at de er særlig bygget til at virke ved de 60-95 cm, som bør være afstanden til skærm. Afhængigt af skærmens størrelse. Sammenlignet med briller med flerstyrkeglas, så er de beregnet til mange forskellige afstande i løbet af en dag. 

Flerstyrkeglas vs. skærmbriller

Afstanden til skærmen kaldes også midterfeltet. Det er faktisk det smalleste læseområde ved flerstyrkeglas. Derfor undgår du ikke at skulle anstrenge øjnene, når du arbejder bag skærmen det meste af en dag. Netop ved anstrengelsen vil mange ufrivilligt lægge nakken bagover og hæve skuldrene, for at gøre det lettere at læse. Derved opstår spændinger i ryg, nakke og skuldre. Med skærmbriller er det ikke nødvendigt, og derfor hjælper de på arbejdsstillingen. 

Pas på synet ved skærmarbejde

Der er flere ting, du kan gøre, hvis øjnene generes af skærmarbejde dagen lang. Du kan fx hvile øjnene og en gang imellem fokusere på ting, der er længere væk. Du kan holde holde regelmæssige pauser. Det giver øjnene et velfortjent hvil. Ordentlig belysning er meget vigtigt ved lange dage bag skærmen. Undgå direkte sollys og lyse lokaler. Følg også dette link og læs mere om skærmbriller.


Share.

About Author

Comments are closed.