Når du skal vælge dæk, så kan du spare mange penge!


Biler er lig med udgifter, men der er et par områder hvor du kan spare seriøse penge!

Når det kommer til biler, så har de det med at opføre sig lidt som kærester, de koster en masse penge. Ved bilen er det dog ikke frækt lingeri og restaurant besøg du skal betale for. Det er nærmere reservedele, reparationer, alufælge og nye dæk. For nogen er det til dels heller ikke trælse penge at skulle af med, specielt ikke hvis man elsker sin bil. Der er dog en måde at spare penge på, helt uden at skulle undvære noget af det. 

Ingen bil kommer langt uden dæk, det er vidst ikke raketvidenskab. Men der er stor forskel på hvad de koster, alt efter hvad mærke du vælger. Spørgsmålet er derfor om du virkelig for valuta for pengene, hvis du køber den dyre variant ? Svaret er ganske kort, nej. Det dyreste dæk kan koste op til dobbelt så meget som en billigere model, det er dog langt fra dobbelt så godt. Grunden er naturligvis som ved alt, du betaler til dels også for mærket. 

Kendte mærker leverer ikke virkelig varen

De mest kendte mærker, så som Continental, Michelin, Goodyear og Bridgestone laver uden tvivl nogle af de bedste produkter. Tager du dog mærker som Falken, Kleber, Toyo og andre, så er dog tæt på at være lige så gode. Den store forskel ligger dog i prisen. De har ikke helt samme stjernestatus, så de kan ikke tillade sig at sælge deres produkt så dyrt. 

Tager man et dæk til 1000 kr fra et kendt mærke, så kan du sagtens finde en model til en 500 kr fra et mere ukendt mærke. Det er langt fra dobbelt op på ydelse. Kigger man her på tests, kan det dyre dæk måske opnå 95% score, mens det billigere ligger på 91%. det vil sige du er stadig ret tæt på de 100% men får det dog til den halve pris. Det man også skal huske at dæk tests ved deres ydre grænser. Det vil sige at de 2 dæk ved almindelig kørsel, sagtens kan opføre sig helt ens. 

Næste gang du skal købe dæk, er det altid en god ide at kigge lidt på hvad pris / ydelse er. Du kan rent faktisk ende med at spare tusinder af kroner.