Hvorfor påvirker et alkoholmisbrug hele familien?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hvorfor påvirker et alkoholmisbrug hele familien?

 

Alkoholmisbrug kan have en ødelæggende effekt på hele familien. Det er ikke kun misbrugeren, der lider, men også hans eller hendes kære. I dette blogindlæg vil vi undersøge nogle af de måder, hvorpå alkoholmisbrug påvirker familierne, og diskutere, hvorfor det er så vigtigt at få hjælp til både misbrugeren og deres familien.

Alkoholmisbrug kan føre til problemer på alle områder af livet, herunder arbejde, skole og relationer. Det kan for nogle give økonomiske problemer og juridiske problemer. Det kan også føre til helbredsproblemer, både for misbrugeren selv og for hans eller hendes familiemedlemmer.

Alkoholisme er en sygdom, som ikke kun påvirker misbrugeren, men også hans eller hendes Familie.

Familier til alkoholikere lider ofte af følelsesmæssige lidelser, angst og depression. Nogle kan have svært ved at fungere i deres hverdag, mens andre tilsyneladende kan opretholde en nogenlunde normal hverdag på trods af deres alkoholmisbrug eller alkoholafhængighed.

 

Vigtigt at søge hjælp.

Hvis du kæmper med alkoholmisbrug eller alkoholisme, er det vigtigt at søge hjælp til både dig selv og din familie. Der er nogle gode ressourcer til rådighed til at hjælpe dig med at komme dig fra denne sygdom. Med behandling kan du lære at leve et ædru, sundt og lykkeligt liv.

Du kan også hjælpe dine kære med at helbrede de skader, som dit misbrug eller din alkoholisme har forårsaget. Hvis du er klar til at få hjælp, så tag kontakt til alkohollinjen allerede i dag. De er der for at støtte dig på din rejse til helbredelse. Du kan kontakte alkohollinjen på telefon 70205501.

 

Familien har også brug for hjælp.

Som nævnt påvirker alkoholmisbrug eller afhængighed påvirker ikke kun den afhængige, men også hans eller hendes familiemedlemmer. Familiemedlemmer kan lide af følelses udfordringer som forstyrrelser, angst og depression. De kan have svært ved at fungere i deres dagligdag. Børn og unge der vokser op i en familie med alkoholmisbrug, kan være påvirket langt ind deres voksenliv.

Det er derfor vigtig af få hjælp der ikke kun fokuserer på at hjælpe personen med misbruget, men i stedet få en hjælp der tager hånd om hele familien.

Derfor bør man se efter en alkoholbehandling der indeholder familiebehandling.

 

Share.

About Author

Comments are closed.