Farfar gemmer sine flasker


Der kan være forskellige tegn på, at du har en alkoholiker tæt på. Det kan være tegn, der er godt at være opmærksom på. Nogle gange kan man sagtens ikke lægge mærke til tegnene, og så kan tiden gå, og alkoholmisbruget kan blive et så stort problem, at det kan være sværere at vende igen. Derfor er det netop en god idé at være opmærksom og reagere på din mistanke. I starten kan du blot gøre det for dig selv, og efterfølgende kan du snakke højt om det, når du er sikker i din dag. Ellers kan det hurtigt ende med at føles som anklager, der blot skaber store konflikter og kontroverser. I stedet er alkoholafvænning en løsning, der bør overvejes.

Har de ofte en lugtende ånde af alkohol?

Et af de mest åbenlyse tegn er, at de ofte har en lugtende ånde af alkohol. Det er slet ikke til at tage fejl af, og hvis det sker ofte – nærmest hver gang i er sammen – kan det tyde på et usundt mønster.

Har du taget dem i at tale det ned?

Hvis du før har taget dem i at tale deres forbrug ned, kan det være en måde at gøre et problem mindre – eller et forsøg på at reducere det til noget ubetydeligt. Det er talte ord, som du bestemt ikke bør lade fare over hovedet, da ordene kan have stor betydning.

Forsøger de at undgå at snakke om det?

Hvis du har lugtet luntet og forsøgt at snakke med personen om det, og de forsøger at undgå at snakke om det, er dette også et meget typisk og klassisk tegn på, at der er noget på færde. Det gør vi som mennesker ved situationer, som gør os ubehageligt til mode, og det sker ofte, når vi ikke har lyst til at snakke om vores egne fejl.

Har du set dem gemme flaskerne?

Ja, måske du ligefrem er støt på en stor samling af tomme flasker. Eller også har du endda set dem gemme flaskerne væk på en meget tydelig måde, i forsøget på at skjule dem, så de ikke skal opdages. Igen er det er bevis på, at der er en bevidsthed hos personen om, at noget er galt, og at de kæmper med et problem, men at de ikke har lyst til at snakke om det, blive konfronteret med det eller at det skal opdages, så de får oplevelsen af at tabe ansigt.