Få udarbejdet et transportskøde på en nem og sikker måde


Der kan være mange grunde til, at man køber en bolig eller en grund på en auktion. Ofte er det fordi, at man kan gøre et godt køb og man måske har til hensigt selv at bo der, men der er også mange der går ind på boligmarkedet for at gøre en god investering. Derfor er der mange der køber huse og runde især på transaktioner, med den intention at sælge det videre senere. I en sådan situation får man brug for at få udarbejdet et transportskøde, men hvad præcis er dette, og hvorfor er det vigtigt, at man får dette udarbejdet når man køber en grund?

I denne korte artikel vil du kunne blive en smule klogere på hvad et transportskøde er og hvorfor det er en god ide at have dette for øje når man køber en bolig på auktion, samt hvad det bør koste at få udarbejdet. Du kan derudover læse alt hvad du bør vide om transportskøder på https://nembolighandel.nu/produkt/transportskoede/https://nembolighandel.nu/produkt/transportskoede/.

Hvad er et transportskøde?

Det vigtigste tidspunkt at få udarbejdet et transportskøde er når man har købt en grund eller et hus på en tvangsauktion. I denne situation har skødet til formål at sørge for, at du ikke skal betale tinglysningsafgift to gange. Skødet har til formål, at når du køber en grund eller et hus med henblik på at sælge det videre kan transportskødet transporteres direkte videre til køber fra dig af. 

Det er vigtigt at påpege, at hvis du selv tænker at du skal bo i det hus eller på den grund du har købt, så skal der ikke udarbejdet skøde, det er kun hvis du agter at sælge grunden videre at dette er nødvendigt. Det er dog vigtigt, at man ikke spare transportskødet væk, da det så kan blive meget dyrere, end først antaget. 

Hvad bør det koste at få et transportskøde udarbejdet?

Det er naturligvis ikke gratis at få et transportskøde udarbejdet, og selvom det kan føles som sure penge, så er det en vigtig investering at gøre sig, hvis ikke man vil betale tinglysningsafgift to gange, hvilket kan være en del højere end hvad skødet koster. Normalt vil det koste omkring 5000 kroner at få denne type skøde udarbejdet, men dette kan naturligvis variere fra sted til sted. Det er dog en god ide, at man gør lidt research inden man beslutter hvem der skal udarbejdet skødet, så man er sikker på, at man får de bedste til det, og man ikke kommer i juridiske problemer senere, når huset skal sælges videre.

Det kan være en god ide at investere i boligmarkedet på denne måde, og det kan være mange penge at tjene. Det er dog vigtigt, at man holder sig for øje, at alting bliver gjort korrekt, så man ikke ender med at skulle betale hele sin fortjeneste af på skatter og andre afgifter, som kunne have været undgået, hvis man havde gjort det korrekt første gang.