Disse to er de største “meme coins” i 2021


Gik vi 10 år tilbage og sagde, at to coins baseret på hunde og en joke kommer til at have en markedsværdi på flere milliarder, så ville folk grine af os. Ser vi dog realiteten i øjnene, så er det faktisk sket i dag, og det er en af de mange overraskende ting, der er sket, efter at kryptovalutaerne er kommet til verden. De omtalte coins er Shiba Inu (SHIB) og Dogecoin (DOGE).

Forskellen på SHIB og DOGE

De to kryptovalutaer er som nævnt baseret på hunde, men der er egentlig en række forskelle på dem.

Lanceringsdato

Dogecoin blev lanceret i 2013, hvorimod Shiba Inu blev lanceret i 2020. Der er også mange flere virksomheder, der tager imod Dogecoin i forhold til den anden valuta. I princippet er de ikke teknologisk bedre end mange andre coins, og de har ikke så meget “underliggende” værdi. Mange professionelle investorer siger derfor, at de ikke vil røre dem eller vil advare folk imod dem.

Kurs

Der er også store forskelle i kursen, selv om Shiba Inu (SHIB) kurs er steget med omkring 14 millioner procent siden den første dag, hvor valutaen blev handlet på en børs. Den ligger langt under én krone, mens kursen på Dogecoin (DOGE) ligger på lidt over en krone lige nu. Dette har så medført, at man handler 1 million SHIB ad gangen på forskellige børser. Dette skal du være opmærksom på, hvis du ser, at kursen er meget højere end andre steder.

Tillid

Generelt set er der mindre tillid til de to coins sammenlignet med mange andre etablerede valutaer som bitcoin, ether, dash og de andre. Sammenligner man dog de to valutaer med hinanden, så er Dogecoin mere troværdig, da denne blev oprettet som en joke. Shiba Inu blev dog angiveligt udelukkende lavet for at tjene penge – og folkene bag er anonyme. Dette er ikke finansiel rådgivning, men overvej om det ikke er bedre at købe Dogecoin (læs hvordan her) i stedet for Shiba Inu.