Da vi fik vores første telefoner


Det er de færreste børn i dag, der starter med en telefon hvis vigtigste funktion er snake-spillet. Men sådan var det ikke desto mindre for mange af os, da vi i starten af 00’erne fik vores første mobiler – og ja, dengang hed det mobiler. 

I dag har hele forståelsen af mobiler og telefoner ændret sig. Mange børn ved ikke engang hvordan man bruger, det der før var, en helt almindelig telefon. I dag ER en telefon simpelthen bare lig med en mobiltelefon. Der findes mange videoer af forskellige generationer der bliver bedt om at mime de taler i telefon, og her er forskellene også slående; når vi rammer de yngre generationer, begynder de at mime telefonsamtale med en flad hånd, eller en hånd der holder en mobil, i stedet for på den helt gammeldags måde med tommelfinger og lillefinger.

Accessories dengang

Og så var der dengang, hvor mobil tilbehør var det eneste der kunne få os mere op at køre, end at slå vores egen rekord i snake. Dengang var det super moderne at gå og svinge sin 3310 i en lille taske, som kun var lige præcis stor nok til, at der kunne være en mobil. Når vi tog den ud af tasken, skulle den helst være iført et særligt udvalgt cover. Og med særligt udvalgt mener vi særligt udvalgt – for der var maks 50 forskellige covers at vælge mellem, når man havde en 3310. 

Senere kom også de populære blinkende klistermærker til. Dem satte du på bagsiden af din telefon, og et par sekunder før du fik en sms eller et opkald blinkede den fuldstændig vanvittigt. Det var der også god grund til, for dengang kostede en sms helt op til 1 krone per styk, så derfor var de sjældne og værdifulde – og bestod oftest af sætningen “Hey hva så hva lavr d?”

Nostalgi og forandring

Meget har ændret sig. Og selvom vi kunne fortsætte med at falde i staver over vores 00’er-nostalgi, så er forandring ikke altid en dårlig ting. For hvor er det befriende at have telefoner der kan hjælpe os med at stå op, med at finde vej, med at købe ind, med at forevige minder og endda med at holde os sunde og i live. Det kan snake-spillet alligevel ikke hamle op med.