8 grunde til, at det er det bedste tidspunkt at skifte til en elbil nu


  1. Du vil redde planeten

Dette vil næppe overraske dig, da det i bund og grund er den vigtigste drivkraft bag elbilers eksistens, men det er muligvis den vigtigste.

Vi forsøger alle at gøre vores del for at redde planeten, hvad enten det er genbrug, samkørsel eller endda at reducere vores kødforbrug, men overgangen til elbiler repræsenterer sandsynligvis det største skridt, vi har taget som nation mod en grønnere fremtid. De årlige CO2-emissioner fra en gennemsnitlig benzinbil svarer til ca. 1 867 kg, hvilket er nok til at opveje næsten 6 års genbrug af glasflasker. Elektriske køretøjer producerer derimod 0 kg CO2 årligt, hvilket betyder, at genbrug af vinflaskerne fra weekenden ikke er gået til spilde!

Ikke alene vil du føle en følelse af succes og tilfredshed, mens du kører din drømmebil, du vil også redde planeten, mens du gør det.

 

  1. Stort udvalg af modeller

Du kan måske tilgives for at tro, at elbiler ikke findes i de samme flotte modeller som dit drømmealternativ på benzin, men det er ikke længere tilfældet. Med Porsche, Aston Martin, Mercedes (og endda Hummer!) blandt de mange producenter, der i øjeblikket tilbyder et udvalg af elbiler, er grimme elbiler fortid.

Uanset om du ønsker at slippe din indre James Bond løs med Aston Martin Rapide E eller foretrækker en mere klassisk følelse bag rattet i Ford Mustang Mach-E, så findes den perfekte elektriske model derude.

 

  1. Plug-in-bidrag

For at hjælpe deres foreslåede overgang til en grønnere fremtid har den britiske regering forpligtet sig til at yde plug-in-tilskud for at tilskynde bilisterne til at skifte til elektriske køretøjer. Ordningen vil hjælpe bilisterne ved at dække op til 35 % af købsprisen på udvalgte køretøjer og er tilgængelig for en lang række modeller, herunder bl.a. Ford Mustang Mach-E og Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

 

Sideløbende med købet af en elbil har det aldrig været nemmere at installere den nødvendige oplader i hjemmet med ordningen for opladning af elbiler i hjemmet. Dette initiativ giver op til 350 £ rabat på installationsomkostningerne og gør det endnu billigere at konvertere til en elbil!

 

Disse tilskud blev hilst velkommen af regeringen, efter at SMMT havde opfordret til at indføre sådanne incitamenter for at drive elbilindustrien fremad og fremskynde Storbritanniens bestræbelser på at opnå netto-nul-emissioner inden 2050.

 

  1. Øget antal opladningspunkter

Manglen på lokale ladestationer har længe været et problem for bilister, når de overvejer at skifte til et elektrisk køretøj, men ved at tage data fra Zap Map kan man se den eksponentielle vækst i antallet af ladestationer rundt om i Storbritannien. Køb her: https://www.billigladestationer.dk/ladestandere/

 

  1. Mindre værdiforringelse

Enhver, der nogensinde har købt en ny bil, vil forstå den værdi, der går tabt, når bilen skal sælges. Efter kun 12 måneder vil værdien være faldet med omkring 24 % (nogle bileksperter anslår omkring 40 %). Elbiler holder dog deres værdi dobbelt så længe som benzinbiler og mister kun ca. 12 % af deres værdi om året.

 

Så hvis du leder efter en bil med henblik på at sælge den, når du har brugt den, hvad enten det er i en nær eller fjern fremtid, vil du få mere af dine penge tilbage med en elbil.

 

Når det er sagt, er afskrivningen et mindre problem at bekymre sig om, når du blot leaser en bil. Start din leasingrejse i dag!

 

  1. Billigere driftsomkostninger

På trods af alt det, du har fået at vide om, at elbiler er dyrere end benzinbiler, viser undersøgelser fra Direct Line, at de samlede årlige driftsomkostninger faktisk er 21 % billigere! Brugen af elektricitet reducerer brændstof-/opladningsomkostningerne med 58 % i forhold til benzinbiler, mens afgifter/vedligeholdelse er 49 % billigere. De indledende købsomkostninger er måske dyrere, men det opvejes mere end rigeligt af de lavere driftsomkostninger.

 

  1. Kørsel over længere afstande

Selv uden det stigende antal opladningspunkter i Storbritannien vil bekymringer omkring langdistanceture blive en saga blot. Batterikapaciteten forventes at fortsætte med at stige. Med en gennemsnitlig rækkevidde på omkring 250 miles i øjeblikket er der ikke mange steder i England, der ikke kan nås på én opladning.

 

Til en pris af 706 £* pr. måned kan Tesla Model S Long Range nå op til 379 miles på blot en enkelt opladning, hvilket gør den til den elektriske bil med den længste afstand i 2020, ikke vores ord, folkens, det er carmagazines ord.

 

  1. Hvorfor vente?

Så når myterne omkring priser, ladestationer og langdistancekapacitet er aflivet, hvorfor så vente?

2030 kan synes at være langt væk, men det er nu tættere på os end den dag, David Cameron blev premierminister, den vellykkede redning af de 33 chilenske minearbejdere og Englands 4-1 VM-nederlag til Tyskland i Sydafrika, skræmmende ikke sandt? Det behøver det ikke at være. Gå foran kurven og skift over i dag, og vær sikker på, at du bidrager til en grønnere fremtid og sparer nogle penge, mens du gør det!