7 INDRETNINGSREGLER DU SKAL FØLGE NÅR DU INDRETTER DIT HJEM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kender du de grundlæggende regler for boligindretning? Med disse 7 indretningsprincipper kan du indrette ethvert rum. Vi er vant til at se tonsvis af før og efter-billeder af boligrenoveringer, uanset om det er i magasiner eller på diverse sociale medier, og selvom det måske ser nemt ud, så er der gennemgået mange tanker og forskellige trin til at få rummet til at fungere. Men hjælpen er her for at gøre processen problemfri for dig også.

  1. Giv dine sofaer plads

For at skabe en behagelig stue skal du både tænke på det praktiske såvel som det æstetiske. Som en tommelfingerregel bør du tillade 45 cm mellem sofaen og et centralt sofabord – mindre end dette kan føles meget klemt, mens for meget plads kan vise sig at være besværligt når du rækker ud efter en drink eller en bog.

Når du vælger selve sofabordet, så sørg for, at det ikke overdøver rummet. Proportionerne er rigtige, når bordet er cirka to tredjedele af sofaens længde.

  1. Udvælg et centralt indretningsobjekt

Ethvert værelse har brug for et centralt indretningsobjekt, så udvælg noget der kan overraske, glæde eller gøre indtryk på værelset. Dette kan være et overdimensioneret møbel i en fed farve, et stort flot tæppe, et kunstværk eller en karakteristisk væg – noget som gæsterne altid vil kommentere på, når de træder ind i rummet. Dit indretningsobjekt skal være designet til at stjæle rampelyset. Det burde være en ting, du blev forelsket i, i det øjeblik du så det og som du måske var parat til at bruge flere penge på end det reelt set var værd.

  1. Tilpas højden

Hvis du har lavt til loftet, så vælg lavprofilmøbler som sofaer og sofaborde for at skabe en illusion af højden. Du kan også blande lavprofilmøbler med høje, slanke bogreoler, der trækker øjet opad. At blande forskellige højder på denne måde vil også skabe en afslappet atmosfære i dit hjem.

  1. Opret flere forskellige lag

Undgå fristelsen af at indrette alt på et værelse på én gang. Tænk på dit rum i form af lag og byg det op gennem farve, tekstur, mønster, stof, overflader, belysning, billeder, planter og bøger. Det er vigtigt, at du går efter din personlige smag, fremfor hvad der trender på det givende tidspunkt.

  1. Vælg det rigtige kunstværk, og sørg for at hænge det rigtigt op

Når det kommer til at hænge billeder og malerier op, så skal du ikke placere dem for højt. De skal have en menneskelig skala. Den perfekte højde er i øjenhøjde, hvilket er cirka 145 cm fra gulvet til midten af ​​billedet. Selvfølgelig er der undtagelser fra reglen, og du bestemmer selvfølgelig selv hvor dine billeder skal hænge.

  1. Tilføj spejle

Spejle tilføjer ikke kun lys og dybde til et rum, men de kan afspejle udsigter, visuelt udvide et rum og så kan de fungere som dit centrale indretningsobjekt i et rum. Derudover er de meget praktiske og alt i alt en rigtigt god investering.

  1. Bland forskellige former

De fleste stuer har mange rektangler og firkanter i indretningen. Det er den naturlige form af ​​de større møbler såsom sofaer, skænke og reoler. Hvis dit rum har mange linjer og rette vinkler, så tænk på at tilføje nogle forskellige former, såsom cirkler. Et rundt sofabord, et par runde sideborde, et rundt tæppe, et rundt spejl – mulighederne er uendelige.

Dette var de 7 grundlæggende regler der gælder når du skal indrette dit næste rum. Find et stort udvalg af møbler og andre genstande til din indretning lige her. God fornøjelse!

Share.

About Author

Comments are closed.