5 gode grunde til at vælge WordPress


Står du og skal lave en hjemmeside, og overvejer du at bygge den i WordPress? Det vil være et fornuftigt valg at vælge WordPress, da systemet har mange fordele. Nogle af de mest væsentligste fordele, kommer vi ind på her i indlægget.

Som du måske nok ved, så er WordPress et såkaldt CMS-system. Et CMS-system er et program, som kører på sin webserver. Med det kan man styre sin hjemmesides indhold og design fra sin browser, uafhængigt af tid og sted. Man kan på den måde ændre i alt, herunder sine tekster, billeder, menuer, SEO-titler, SEO-beskrivelser og meget andet.

1. WordPress er gratis

Det er en misforståelse at tro, at WordPress koster penge. Det gør det ikke, for WordPress og diverse temaer og plugins, er drevet af frivillige udviklere. Det eneste som koster penge ved at have en WordPress-hjemmeside, er hosting. Dog koster det lidt, hvis man vælger at bygge sin WordPress hjemmeside i et betalt tema, eller man tilkøber betalte plugins. Dette er dog slet ikke et krav.

Det som du derfor blot skal, hvis du vælger at gå med en WordPress-hjemmeside, er at downloade WordPress fra deres egen hjemmeside, og uploade det til dit webhotel. Derefter er du kørende.

De fleste hostingselskaber i dag, har en såkaldt ”One click”-funktion, som gør det muligt at installere WordPress på dit webhotel med blot ét enkelt klik. Det er meget nemt, og det gøres fra dit kontrolpanel hos din hostingudbyder, hvorfra man også kan installere andre CMS-systemer med blot ét klik som f.eks. Joomla og Magento.

Da WordPress som nævnt er gratis, betyder det også, at du ikke er låst fast på en betalt tjeneste, som man er med f.eks. Shopify. Shopify er et godt system – det er slet ikke det. Dog skal man have i mente, at ALT sit indhold, faktisk ikke ligger i sine egne hænder, hvis man vælger at gå med en løsning som Shopify.

2. Verdens mest brugte CMS-system

Da det er verdens mest brugte CMS-system, er der (sjovt nok) mange som udvikler hjemmesider i WordPress. Det betyder, at hvis du støder i problemer med din hjemmeside, kan du let få hjælp. Der findes f.eks. en masse forums på nettet, som ikke omhandler andet end WordPress. Ellers findes der virksomheder som er specialister i WordPress hjemmesider, som man kan spørge til råd og vejledning.

3. Skræddersy din hjemmeside til at kunne lige hvad du vil

Ud over at WordPress er et CMS-system, så er det også et såkaldt open source system. Det betyder, at det kan noget i forvejen, men hvad det ikke kan, kan man udvikle selv. Det er derfor at der findes rigtige mange plugins til WordPress – små systemer, som du kan installere på din hjemmeside, for at tilføje en ekstra funktion.

4. Du behøver ikke at være teknisk

Som med alt andet, skal man selvfølgelig først lærer det at kende. Heldigvis er WordPress et system som er nemt at lære, og dynamikken i det, gør at man kan få meget til at ske, med meget lidt arbejde. Du behøver heller ikke at kunne kode det mindste, for at administrere din egen hjemmeside. At ændre tekst og billeder på din hjemmeside, sker lige så nemt, som hvis du skrev tekst i et Word-dokument.

5. Nemt af arbejde med SEO

WordPress gør det let som en lej, at oprette sider, indsætte billeder, redigerer i menustrukturer og meget mere, som man let kan gøre fra hjemmesidens kontrolpanel. Derudover er noget som SEO-arbejde, noget som let kan laves i WordPress. Der findes netop flere gode plugins til det formål, hvor Rank Math og Yoast by SEO er hver at nævne.

Groft sagt, så kan du lave dit SEO-arbejde til hver en underside, og se hvordan den præsenterer sig i Googles søgeresultater. De to nævnte plugins, kan desuden fortælle dig, om du er på rette spor med din SEO-indsats. F.eks. kan de to plugins fortælle dig, om du har nok tekst på din side, hvordan din struktur af overskrifter er, om du gentager dig selv for mange gange, og meget mere. 

Konklusion

WordPress er et rigtigt godt system, som dækker langt de fleste behov og ønsker til design og funktionalitet. Der findes et hav af gratis og betalte temaer og plugins, som man kan vælge at bygge sin hjemmeside med. Bliver man træt af sit førstevalgte tema, kan man med de fleste temaer, blot skifte til et nyt, uden at det påvirker hjemmesidens indhold.

Det er et CMS-system som er populært blandt nybegyndere, som skal lave en simpel hjemmeside til sit nystartede firma, eller hvad det end måtte være. Det er også populært blandt øvede og eksperter, som ønsker at skræddersy en hjemmeside-løsning, som passer nøjagtig til sine behov med ekstra avancerede funktioner.